Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016

Ομπάμα: αναγκαίες οι στρατιωτικές επενδύσεις για την ''αντιπαράθεση'' με τη Ρωσία

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, πιστεύει, ότι οι επενδύσεις στην στρατιωτική ανάπτυξη στην Ευρώπη είναι απαραίτητες για να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η Ρωσία.

«Επενδύουμε στις δικές μας στρατιωτικές δυνατότητες, που είναι αναγκαίες για να αποτρέψουν τις επιθετικές ενέργειες και να προασπίσουν την δική μας ασφάλεια και την ασφάλεια των συμμάχων μας. Αυτό αφορά στην   επέκταση των σχεδίων μας στην Ευρώπη, με τα οποία θέλουμε να προστατέψουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, από τις επιθετικές ενέργειες  της Ρωσίας», — δήλωσε ο Ομπάμα στη συνάντηση που είχε στο Λευκό Οίκο με τον Υπουργό Άμυνας Άστον Κάρτερ.

Την προηγούμενη, ο ανώτατος διοικητής των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ο αμερικανός στρατηγός  Φίλιπ Μπριντλαβ, ο όποιος αναμένεται σύντομα να συνταξιοδοτηθεί,  δήλωσε ότι το αξιόμαχο του ρωσικού στρατού βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τελευταία χρόνια, ο Πούτιν κατάφερε να δημιουργήσει αξιόμαχο στρατό ξηράς και μια ισχυρή πυραυλική δύναμη.

Η αλλαγή της στρατιωτικής διοίκησης της Συμμαχίας στην Ευρώπη, συντελείται την ίδια στιγμή που το ΝΑΤΟ ενισχύεται σημαντικά στην Ανατολή. Η ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία της Συμμαχίας, έχει ενισχυθεί στις χώρες της Βαλτικής. Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Ρωσία θα δώσει μια αποτελεσματική απάντηση στις ενέργειες της Δύσης.
Πηγή: www.ria.ru, greece-russia2016.gr
6/4/16
--
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin