Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016

Τουρκικός Τύπος: Επικίνδυνα παιχνίδια στην κυπριακή ΑΟΖ

Για «επικίνδυνα παιχνίδια» και παρασκηνιακές κινήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς κάνει λόγο ο σημερινός τουρκικός τύπος σε ότι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η «προειδοποίηση» έρχεται από την φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα haber7, η οποία διατηρεί στενές σχέσεις και με το νέο Προεδρικό Μέγαρο της Άγκυρας.
Με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Επικίνδυνο παιχνίδι από την Νότια Κύπρο!», η ιστοσελίδα αναφέρει ότι η Λευκωσία επιχειρεί να εμπλέξει στο ζήτημα της ΑΟΖ την Ρωσία.

Το σχετικό δημοσίευμα πραγματοποιεί αναφορά στις επισημάνσεις τους ειδικού για θέματα ΑΟΖ της Ένωσης Εταιριών Ενέργειας των Χωρών Μεσογείου, Σοχμπέτ Καρμπούζ. Ο κ. Καρμπούζ ισχυρίζεται ότι στόχος της Λευκωσίας είναι η προσέλκυση του ρωσικού ενδιαφέροντος στην κυπριακή ΑΟΖ. Για αυτό τον λόγο η Λευκωσία παραχωρεί νέες άδειες για εξορύξεις.

«Δεν υπήρξε κανένας λόγος για μια τέτοια κίνηση σε μια περίοδο που οι συνομιλίες στο Κυπριακό πηγαίνουν καλά», επισημάνει ο κ. Καρμπούζ.

Η τουρκική ιστοσελίδα αναφέρει ότι η Λευκωσία έχει κηρύξει «διπλωματικό πόλεμο» κατά της Τουρκίας. Ακόμη αναφέρει ότι οι νέες εξελίξεις στην ΑΟΖ έρχονται να βλάψουν την διαδικασία λύσης του Κυπριακού. Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι η νέα κίνηση του Προέδρου Αναστασιάδη ουσιαστικά αποτελεί το δεύτερο μεγάλο λάθος της κυβέρνησης του στο Κυπριακό. Το πρώτο λάθος του ήταν η διακοπή των συνομιλιών πριν από λίγο καιρό.

Το τουρκικό δημοσίευμα υπενθυμίζει και το πρόσφατο ανακοινωθέν του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο καταλήγοντας τονίζει ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την εξασφάλιση των συμφερόντων της στην περιοχή.
 [kathimerini.com.cy]
6/4/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin