Τετάρτη, Απριλίου 27, 2016

Σοκ στην κοινωνία από το ασφαλιστικό- φορολογικό

Με τις έντονες αντιδράσεις ολόκληρης της κοινωνίας καθώς και της αντιπολίτευσης προχωράει η διαδικασία ψήφισης στη Βουλή και εφαρμογής των νέων, σκληρών μέτρων που προωθεί ξανά η κυβέρνηση.

Μία ημέρα πριν από τη λήξη της απεργία διαρκείας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, διεξήχθη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του ασφαλιστικού - φορολογικού νομοσχεδίου, την ώρα που τα σοβαρά προβλήματα στη διαπραγμάτευση παραμένουν.

Οι τόνοι μεταξύ των βουλευτών και των αρμόδιων υπουργών ήταν ιδιαίτερα υψηλοί.

Παράλληλα, σφοδρή κριτική στις ρυθμίσεις που εισάγονται με τις διατάξεις του νομοσχεδίου άσκησαν και οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών ενώσεων, των κοινωνικών φορέων και των συνδικάτων που συμμετείχαν στη χθεσινή συνεδρίαση των επιτροπών.

Λίγη ώρα αργότερα με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρήτων Ελλήνων ψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Από την πλευρά του, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι το σχέδιο νόμου είναι προς το συμφέρον της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Όπως έγινε γνωστό, μετά το Πάσχα, την Πέμπτη 5 Μαΐου θα ακολουθήσει κατ' άρθρον συζήτηση και την επομένη ημέρα, Παρασκευή 6 Μαΐου η β' ανάγνωση του νομοσχεδίου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση κατέθεσε μία συμβιβαστική πρόταση προκειμένου να μην εφαρμοστεί η προληπτική επιβολή πρόσθετων μέτρων ύψους 3,6 δισ..

Η πρόταση προβλέπει ότι θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική διάταξη που θα προβλέπει ότι την άνοιξη του 2017 και την άνοιξη του 2018, με το που θα δημοσιεύονται τα τελικά στοιχεία για την πορεία του πρωτογενούς πλεονάσματος του προηγούμενου έτους από την Ελληνική Στατιστική Αρχή αλλά και την Eurostat, o υπουργός Οικονομικών θα προχωρεί σε αυτόματη περικοπή των δημοσίων δαπανών σε περίπτωση αποκλίσεων έναντι των στόχων (1,75% πλεόνασμα το 2017 και 3,5% το 2018).

Η διάταξη, θα προβλέπει αυστηρές κυρώσεις ακόμη και για τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τη νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να ενισχυθεί η αξιοπιστία της ελληνικής πλευράς.
 [elzoni.gr]
27/4/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin