Τετάρτη, Απριλίου 27, 2016

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής θα ζητήσει ο Α. Τσίπρας

Μετά το αδιέξοδο που προέκυψε στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας και των δανειστών, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει την άμεση σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να διασφαλιστεί η τήρηση της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου για την Ελλάδα.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα θέσει το αίτημα της Αθήνας σε τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει σήμερα το μεσημέρι με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα είχε προαποφασισθεί σε περίπτωση αδιεξόδου στη διαπραγμάτευση μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών.

Στο μεταξύ, το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο Έλληνες αξιωματούχος, μεταδίδει ότι η ελληνική Κυβέρνηση χρησιμοποιεί ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου για να πληρώσει τους λογαριασμούς της, αφού οι καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές έχουν παγώσει την εκταμίευση κεφαλαίων.

  • Μιλώντας υπό το καθεστώς ανωνυμίας, οι Έλληνες αξιωματούχοι, ανέφεραν ότι η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη, αλλά ούτε τόσο δραματική όσο πέρυσι.

Ωστόσο, πρόσθεσαν, όσο περνάει ο χρόνος χωρίς να ολοκληρώνεται η αξιολόγηση, η Αθήνα μπορεί να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ελλάδα δανείζεται μετρητά από δημόσιους φορείς, τοποθετώντας τα στην Τράπεζα της Ελλάδας.
 Στέλιος Κρέουζος, Μαρία Λουκαΐδου
  riknews.com.cy
27/4/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin