Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2016

Σοκ από τις νέες περικοπές που έρχονται στις συντάξεις

Με προτάσεις και αντιπροτάσεις ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη και τους εκπροσώπους των θεσμών συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Η κυβέρνηση κάνει λόγο για πρόοδο στις συζητήσεις για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, ωστόσο έρχονται όπως όλα δείχνουν το αφορολόγητο θα μειωθεί και πολλοί θα κληθούν να πληρώσουν τους νέους φόρους.

Οι παραχωρήσεις της Αθήνας δείχνουν ότι θα είναι πολλές, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο πλευρές σταδιακά φτάνουν σε συμφωνία.

Παράλληλα, σε αυξημένο κίνδυνο βρίσκονται και οι συντάξεις, οι οποίες κινούνται προς νέα μείωση.

Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ ανέφερε ότι «εργάζεται» με στόχο τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνεχίζει να εργάζεται προκειμένου να διαμορφωθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις οι οποίες θα του επιτρέψουν να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Ουίλιαμ Μάρεϊ, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων κατά πόσο «το ΔΝΤ με τη στάση του μπλοκάρει την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

«Η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη και θα αναφερθούμε σ’ αυτήν μόλις υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα» δήλωσε ο Μάρεϊ. «Δεν έχω να προσθέσω κάτι» συμπλήρωσε.

Τέλος, επανέλαβε τις δύο προϋποθέσεις που έχει θέσει το Ταμείο προκειμένου να συμμετάσχει στο νέο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας, προϋποθέσεις οι οποίες συνδέονται με την ανάληψη από την πλευρά της κυβέρνησης συγκεκριμένων σοβαρών δεσμεύσεων με ταυτόχρονη γενναία ελάφρυνση του δημοσίου χρέους από την πλευρά των Ευρωπαίων δανειστών.
 elzoni.gr
18/3/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin