Κυριακή, Μαρτίου 27, 2016

Υεμένη: Μεγάλη διαδήλωση κατά του διεθνούς συνασπισμού που πλήττει τους αντάρτες Χούτι

Χιλιάδες Υεμενίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πρωτεύουσα Σαναά, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες Χούτι, ζητώντας να σταματήσουν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί από τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Οι επιχειρήσεις των αραβικών χωρών εναντίον των Χούτι ξεκίνησαν ακριβώς πριν από έναν χρόνο, στις 26 Μαρτίου 2015. Στόχος ήταν να στηρίξουν τη "νόμιμη" κυβέρνηση του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι και να εκδιώξουν από την πρωτεύουσα τους αντάρτες που υποστηρίζονται από το Ιράν. Έναν χρόνο αργότερα, ο συνασπισμός δεν έχει πετύχει τους στόχους του και χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

"Μαζί, ενάντια στην τυραννική σαουδαραβική επίθεση" έγραφε ένα μεγάλο πανώ που είχαν υψώσει οι διαδηλωτές στην πλατεία Σαμπίνε της Σαναά. Μαχητικά αεροσκάφη του συνασπισμού πετούσαν την ίδια ώρα πάνω από την πρωτεύουσα, σπάζοντας το φράγμα του ήχου, σε μια επίδειξη δύναμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin