Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016

Διπλωματική νότα διαμαρτυρίας σε 10 χώρες έστειλε ο Ερντογάν

Νέα δριμεία επίθεση κατά ευρωπαίων διπλωματών εξαπολύει ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας τους ότι παρέχουν υποστήριξη σε κύκλους της αντιπολίτευσης και αποστέλλοντας διπλωματική νότα διαμαρτυρίας σε δέκα χώρες.
Στο στόχαστρο του Τούρκου Προέδρου βρίσκονται διπλωμάτες που παρακολουθούν τη δίκη των δύο δημοσιογράφων της Τζουμχουριγιέτ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος φαίνεται να έχει βάλει στο στόχαστρο τη Βρετανίδα Γενική Πρόξενο Leigh Turner αναφέροντας χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του πως «ο γενικός πρόξενος συγκεκριμένης χώρας» στηρίζει δημοσιογράφο που κατηγορείται για κατασκοπεία και φωτογραφίζεται πλάι πλάι για να δείξει τη στήριξή του». «Αν αυτός ο άνθρωπος» αναφέρει ο Τούρκος Πρόεδρος «μπορεί και βρίσκεται ακόμα στη θέση του είναι εξαιτίας της γενναιοδωρίας και της φιλοξενίας μας. Σε άλλη χώρα δεν θα του επέτρεπαν να μείνει ούτε μία μέρα» καταλήγει.

Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν οι ευρωπαϊκές χώρες εξυμνούν την τρομοκρατία στην Τουρκία αλλά καταστέλλουν τη δημοκρατία τις ελευθερίες και το δίκαιο, όταν «το φίδι της τρομοκρατίας τους δαγκώσει. «Η Τουρκία διεξάγει τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας χωρίς παραχωρήσεις στον τομέα της δημοκρατίας του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» αναφέρει ο Τούρκος Πρόεδρος για να προσθέσει πως «αυτός είναι ο λόγος που δεν χρειαζόμαστε τις οδηγίες κανενός».

Ο Τούρκος Πρόεδρος απέστειλε διπλωματική νότα διαμαρτυρίας προς 10 χώρες των οποίων οι γενικοί πρόξενοι παρευρέθηκαν στη δίκη των δημοσιογράφων υποστηρίζοντας πως η παρουσία τους ισοδυναμεί με παρέμβαση στη δικαστική διαδικασία. Εκφράζεται παράλληλα ενόχληση από πλευράς Άγκυρας για τα μηνύματα που ανήρτησαν οι διπλωμάτες στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Τουρκία έχει ήδη ζητήσει από το Βερολίνο να πάρει θέσει απέναντι σε ένα γερμανικό τραγούδι, που σύμφωνα με την Άγκυρα προσβάλλει τον Ερντογάν.
  [kathimerini.com.cy]
29/3/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin