Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2016

Δίκτυο διακινητών μεταναστών στη Μεσόγειο, εξάρθρωσαν Γερμανοί και Τούρκοι αξιωματούχοi

Πέντε πρόσωπα συνελήφθησαν στη Γερμανία έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε έξι γερμανικές περιφέρειες, δήλωσε ο αρχηγός της γερμανικής αστυνομίας Ντίτερ Ρόμαν. Οι ύποπτοι είναι στην πλειονότητά τους Σύροι.
Στην Τουρκία, στη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα και κυρίως στην Κωνσταντινούπολη , την Άγκυρα και τη Μερσίνα, «τριάντα πρόσωπα συνελήφθησαν και εκατοντάδες Σύροι και άνθρωποι που διαφεύγουν από τον εμφύλιο πόλεμο (…) σώθηκαν από την εκμετάλλευση μιας βάναυσης συμμορίας», δήλωσε ένας υψηλόβαθμος τούρκος αστυνομικός, ο Μεχμέτ Λεκεσίζ, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Πότσδαμ, κοντά στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τον Ρόμαν, οι διακινητές αυτοί ήταν υπεύθυνοι για ένα δίκτυο που μετέφερε μετανάστες μέχρι την Ιταλία με επισφαλή πλεούμενα, που μερικές φορές δεν είχαν καν πλήρωμα.

Περισσότεροι από 1.700 άνθρωποι διέπλευσαν έτσι τη Μεσόγειο, επιτρέποντας στους διακινητές να βάλουν στην τσέπη συνολικά «9,5 εκατ. δολάρια» (8,7 εκατ. ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin