Σάββατο, Ιανουαρίου 16, 2016

Ναυάγιο στις συνομιλίες για τις πρόωρες εκλογές στην ΠΓΔΜ

Χωρίς αποτέλεσμα για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 24 Απριλίου, όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί, κατέληξαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι συνομιλίες μεταξύ των αρχηγών των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ.

Σημειώνεται ότι οι επαφές έγιναν με τη μεσολάβηση του Επιτρόπου Γιοχάνες Χαν.

Μετά τις συνομιλίες, ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεβ, δήλωσε ότι η αντιπολίτευση δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε εκλογές αν αυτές διεξαχθούν στα τέλη Απριλίου, επειδή έχει καθυστερήσει η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων και η ρύθμιση του πλαισίου λειτουργίας των ΜΜΕ, ώστε αυτά να λειτουργούν χωρίς την «κηδεμονία» της κυβέρνησης Γκρούεφσκι.

«Οι συνομιλίες κατέρρευσαν και δεν υπάρχει συμφωνία. Η αντιπολίτευση δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε εκλογές αν αυτές διεξαχθούν στις 24 Απριλίου» δήλωσε κατηγορηματικά ο Ζόραν Ζάεβ.

Από την πλευρά του, ο παραιτηθείς πρωθυπουργός Γκρούεφσκι κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι προσήλθε στις συνομιλίες με μοναδικό σκοπό να «τορπιλίσει» τη συμφωνία, επικαλούμενη σαθρά και αβάσιμα επιχειρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin