Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2016

Αυστρία: Κριτική στην Ελλάδα για την εξωτερική φύλαξη των Ευρωπαϊκών Συνόρων

«Πυρά» εναντίον της Ελλάδας για την εξωτερική φύλαξη των Ευρωπαϊκών Συνόρων εξαπέλυσε σήμερα ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος κατηγόρησε τη χώρα μας για απροθυμία να δεχτεί βοήθεια στο ζήτημα αυτό.

«Όλοι μας γνωρίζουμε στο μεταξύ, πως η διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν λειτουργεί στα ελληνικά σύνορα και πιστεύω ότι υπάρχει ελάχιστη προθυμία από μέρους της Ελλάδας να δεχθεί βοήθεια στο θέμα αυτό», διατεινόταν σε δηλώσεις του σε αυστριακούς δημοσιογράφους πριν το σημερινό συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους πριν από το σημερινό συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, ο Αυστριακός ανέφερε ότι τα θέματα για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. στα ελληνοτουρκικά σύνορα τέθηκαν αργά στην ημερήσια διάταξη και ισχυρίστηκε πως «αυτό που τώρα βιώνουμε είναι η αναμενόμενη συνέπεια αυτής της πολιτικής, το ότι δηλαδή, ολοένα και περισσότερα κράτη είναι αναγκασμένα να λάβουν εθνικά μέτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin