Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018

Ιρακινή αεροπορική επιδρομή σε χώρο συνάντησης στελεχών του ISIS στην ανατολική Συρία

Χάιντερ αλ Αμπάντι
Θέση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.) στο ανατολικό τμήμα της επικράτειας της Συρίας, έπληξε η ιρακινή Πολεμική Αεροπορία την Κυριακή, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες, όπως γνωστοποίησαν το γραφείο του Ιρακινού πρωθυπουργού και αξιωματικοί των ιρακινών ένοπλων δυνάμεων.

«Με διαταγή του πρωθυπουργού Χάιντερ αλ Αμπάντι (...) ιρακινά F-16 έπληξαν με επιτυχία στις 08:40 τοποθεσία όπου λάμβανε χώρα συνάντηση διοικητών του Ι.Κ. νότια της αλ Ντουσάισα, στο συριακό έδαφος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ιρακινός ταξίαρχος Γιαχία Ρασούλ.

Η αλ Ντουσάισα βρίσκεται σε περιοχή της ερήμου, στη συριακή επαρχία Χασάκα (βορειοανατολικά), η οποία γειτονεύει με το Ιράκ.

Το Κέντρο Τύπου των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας του Ιράκ δημοσιοποίησε ένα βίντεο που εικονίζει την έκρηξη στο οίκημα το οποίο στοχοθετήθηκε από τα αεροσκάφη...

....Κατά τον στρατηγό, το Ιράκ συνεργάζεται με τη συριακή κυβέρνηση και λειτουργεί στην ιρακινή επικράτεια ένα κέντρο συντονισμού του Ιράν, του Ιράκ, της Ρωσίας και της Συρίας, ώστε οι δυνάμεις αυτές να συνεργάζονται σε επιχειρήσεις εναντίον του Ι.Κ.
 naftemporiki.gr
 7/5/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin