Κυριακή, Μαΐου 06, 2018

Κολομβία: Επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-ELN

ELN
Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση της Κολομβίας και τους αντάρτες της οργάνωσης Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) θα ξαναρχίσουν εντός της εβδομάδας που ξεκινά αύριο Δευτέρα, στην Κούβα, ανακοίνωσαν τα δύο μέρη το Σάββατο, μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Ισημερινού να πάψει να τις φιλοξενεί.


«Αφού εξετάσαμε από κοινού τις επιλογές για την επανέναρξη του διαλόγου το συντομότερο δυνατόν, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον πέμπτο κύκλο (των διαπραγματεύσεων) στην πόλη της Αβάνας, αρχής γενομένης την επόμενη εβδομάδα», ανέφεραν τα μέρη σε ανακοίνωσή τους.

Οι συνομιλίες έχουν σκοπό να δοθεί τέλος στον εμφύλιο πόλεμο στην Κολομβία, που διαρκεί πάνω από μισό αιώνα, έπειτα από την πρώτη συμφωνία ειρήνης που υπεγράφη στα τέλη του 2016 ανάμεσα στην κυβέρνηση και την οργάνωση FARC (Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας), ύστερα από τέσσερα χρόνια διαπραγμάτευσης στην Κούβα.
  zougla.gr
 6/5/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin