Τρίτη, Μαΐου 22, 2018

Βενεζουέλα: Εγκλημα κατά της ανθρωπότητας οι κυρώσεις σε βάρος μας

Βενεζουέλα: Εγκλημα κατά της ανθρωπότητας οι κυρώσεις σε βάρος μας
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας χαρακτήρισε σήμερα "έγκλημα κατά της ανθρωπότητας" τις νέες κυρώσεις που επέβαλε στη χώρα η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μετά τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή και την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο.


Οι ΗΠΑ ήταν μεταξύ των χωρών που δεν αναγνώρισαν το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών. Την Δευτέρα ο Τραμπ υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο περιορίζεται η δυνατότητα του Καράκας να ρευστοποιεί πόρους στις ΗΠΑ, να εκδίδει κρατικό χρέος ή να πουλάει πετρέλαιο.
Η κυβέρνηση του Μαδούρο, που υποστηρίζει ότι ο "οικονομικός πόλεμος" εναντίον της από τις ΗΠΑ ευθύνεται για τη βαθιά οικονομική κρίση στη χώρα, κατήγγειλε ότι οι νέες κυρώσεις παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

"Η Βενεζουέλα καταδικάζει για άλλη μια φορά τη συστηματική εκστρατεία επιθετικότητας και εχθρότητας από το καθεστώς των ΗΠΑ για να τιμωρήσει τον λαό της Βενεζουέλας επειδή άσκησε το δικαίωμά του να ψηφίζει. Αυτά τα αυθαίρετα και μονομερή μέτρα συνιστούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας", τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.
  tanea.gr
 22/5/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin