Σάββατο, Μαΐου 05, 2018

Επιστρέφει σε υψηλά τριετίας το πετρέλαιο με "φόντο" Βενεζουέλα και Ιράν

Επιστρέφει σε υψηλά τριετίας το πετρέλαιο με "φόντο" Βενεζουέλα και Ιράν
Με κέρδη έκλεισε το πετρέλαιο την Παρασκευή, καταγράφοντας άνοδο και στην εβδομάδα, καθώς οι διογκούμενες ανησυχίες για την οικονομική κρίση στη Βενεζουέλα και οι πιθανές νέες κυρώσεις κατά του Ιράν ενίσχυσαν την πιθανότητα για πιο σφικτή προσφορά αργού και οδήγησαν τις τιμές στο υψηλότερο κλείσιμο από τα τέλη του 2014.


Τόσο η Βενεζουέλα όσο και το Ιράν είναι μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγών Κρατών (OPEC). Έκθεση που συνέταξε η S&P Global Platts για λογαριασμό του OPEC έδειξε ότι η παραγωγή αργού του Οργανισμού υποχώρησε τον Απρίλιο για τρίτο διαδοχικό μήνα, σε χαμηλό ενός έτους. Συγκεκριμένα, παρήγε 32 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον περασμένο μήνα, μειωμένα κατά 140.000 βαρέλια την ημέρα σε σχέση με το Μάρτιο, με την έκθεση να αποδίδει την πρώτη στην μειωμένη παραγωγή του Καράκας.

Την Παρασκευή η τιμή του συμβολαίου του αργού, τύπου light sweet, παραδόσεως Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 1,29 δολάρια ή κατά 1,9%, κλείνοντας στα 69,72 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Νοεμβρίου του 2014. Σε επίπεδο εβδομάδας, το συμβόλαιο ενισχύθηκε 2,4%.
 capital.gr
 4/5/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin