Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018

Οι Ευρωπαίοι αναζητούν τρόπους διαφύλαξης της συμφωνίας για το Ιράν

αναζητούν τρόπους διαφύλαξης της συμφωνίας για το Ιράν
Οι Ευρωπαίοι ξεκινούν ήδη από σήμερα διαβουλεύσεις σε μία προσπάθεια διάσωσης της διεθνούς συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, την διατήρηση της οποίας επιθυμούν επίσης η Ρωσία και η Κίνα, παρά την ηχηρή έξοδο των ΗΠΑ που δημιουργεί βάσιμες ανησυχίες για μία μεγάλη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν - ο οποίος ανέβηκε στην πρώτη γραμμή στην προσπάθεια να μεταπείσει τον Ντόναλντ Τραμπ, ματαίως- θα έχει το απόγευμα τηλεφωνική συνομιλία με τον ιρανό ομόλογο του Χασάν Ροχανί, ανακοίνωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

"Θα του κάνει γνωστή την επιθυμία μας να παραμείνουμε στη συμφωνία και να εξασφαλισθεί επίσης ότι το Ιράν θα σεβασθεί πλήρως τους όρους της συμφωνίας", είπε.

Οι Ευρωπαίοι "θα κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των επιχειρήσεών (τους)" στο Ιράν, "απευθυνόμενοι στην αμερικανική κυβέρνηση" μέσω της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.
 capital.gr
 9/5/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin