Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018

Αυτές είναι οι προτεραιότητες της βουλγαρικής προεδρίας

προτεραιότητες της βουλγαρικής προεδρίας
Μια δεκαετία μετά την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Βουλγαρία ανέλαβε από την 1η του νέου έτους για πρώτη φορά την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, με το σύνθημα «Ενωμένοι μένουμε δυνατοί».

Αυτό το σύνθημα απηχεί και το πνεύμα της προεδρίας, καθώς έχει να αντιμετωπίσει κρίσιμα ζητήματα, όπως το Brexit, η προσφυγική-μεταναστευτική κρίση και η προώθηση της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης των δυτικών Βαλκανίων, θέματα που απαιτούν ενότητα των 27 και κοινές προσπάθειες.

Το στίγμα των προτεραιοτήτων της νέας προεδρίας έδωσαν από τον Δεκέμβριο οι πρωθυπουργοί της Βουλγαρίας και -της απερχόμενης προεδρίας- της Εσθονίας, Μπόικο Μπορίσοφ και Γιούρι Ράτας, οι οποίοι συμφώνησαν να επιμείνουν στις προτεραιότητες του τρίο των προεδριών -Εσθονίας, Βουλγαρίας, Αυστρίας- σχετικά με την ασφάλεια, την αύξηση της απασχόλησης, την ανάπτυξη και συνοχή και τη σταθεροποίηση των γειτονικών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρών.
 newsbeast.gr
  3/1/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin