Σάββατο, Δεκεμβρίου 30, 2017

Τουρκία: Προς επιδείνωση οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά το άσυλο στον στρατιωτικό

Προς επιδείνωση οι ελληνοτουρκικές σχέσεις
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση που εξέδωσε, καταδίκασε την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να παραχωρήσει άσυλο σε έναν εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που είχαν καταφύγει στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016.


Όπως αναφέρει η Daily Sabah, η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΚ κάνει λόγο για μια απόφαση με πολιτικά κίνητρα η οποία θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις σχέσεις των δύο χωρών.

"Η Ελλάδα απέτυχε να επιδείξει πνεύμα υποστήριξης και συνεργασίας, κάτι που αναμέναμε από έναν σύμμαχο στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, προστατεύοντας εγκληματίες που έλαβαν μέρος στις δολοφονίες εκατοντάδων Τούρκων και κινήθηκαν κατά της έννομης δημοκρατικής τάξης", αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.
 [capital.gr]
 30/12/17
-

2 σχόλια:

  1. Αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης χορήγησης ασύλου σε έναν εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών υπέβαλε η κυβέρνηση.
    «Ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέμα τουρκικών βραχονησίδων στο Αιγαίο έθεσε και πάλι το Σάββατο ο τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, προειδοποιώντας μάλιστα την Αθήνα ότι «όσοι έχουν βλέψεις σε δικά μας εδάφη στο Αιγαίο θα τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη».

    «Σε σχηματισμούς και σε βραχονησίδες στο Αιγαίο που δεν έχει καθοριστεί το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς και δεν περιλαμβάνονται σε συμφωνίες, οι γείτονες μας δεν πρέπει να κάνουν πονηριές και να μην έχουν βλέψεις» δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός, σε εκδήλωση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην Αδριανούπολη, και πρόσθεσε:

    «Αυτό είναι λάθος. Αυτό δεν το επιτρέπουμε... Πρέπει να το ξέρει όλος ο κόσμος. Δεν έχουμε βλέψεις σε εδάφη κανενός, όμως όσοι έχουν βλέψεις σε εδάφη δικά μας θα τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin