Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2017

Ρωσία, Ιράν και Τουρκία προτείνουν συνάντηση μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης

Ρωσία, Ιράν και Τουρκία προτείνουν συνάντηση μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης
Η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν, αντιπροσωπείες των οποίων συναντήθηκαν στην πρωτεύουσα του Καζακστάν Αστάνα για συνομιλίες σχετικά με τη Συρία, πρότειναν τη διεξαγωγή μιας συνάντησης ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ και τη συριακή αντιπολίτευση στο ρωσικό παραθαλάσσιο θέρετρο Σότσι στα τέλη Ιανουαρίου, προκειμένου να προωθηθεί μια πολιτική διευθέτηση.


Μία εβδομάδα μετά την αποτυχία της συνάντησης της Γενεύης, ο όγδοος γύρος των συνομιλιών που διοργανώθηκαν στην καζακική πρωτεύουσα από τη Μόσχα και την Τεχεράνη, συμμάχους του Μπασάρ αλ-Άσαντ, και την Άγκυρα, που υποστηρίζει τους "αντάρτες", επέτρεψε στη Ρωσία να ξαναθέσει την πρότασή της για τη σύγκληση ενός συριακού "συνεδρίου εθνικού διαλόγου" στο Σότσι.

Δεν απάντησε, ωστόσο, σε όλα τα ερωτήματα που έχουν εμποδίσει τη διεξαγωγή αυτής της συνάντησης από τα τέλη Οκτωβρίου έπειτα από τον προηγούμενο γύρο της Αστάνα, και κυρίως εκείνα που αφορούν την παρουσία των Κούρδων που θεωρείται κόκκινο πανί για την Άγκυρα. Η σύνθεση των προσκεκλημένων δυνάμεων δεν δημοσιοποιήθηκε.
 Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 22/12/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin