Δευτέρα, Δεκεμβρίου 04, 2017

Πρέσβης ΗΠΑ: Αμερικάνοι Επενδυτές Ενδιαφέρονται για την Ελλάδα ως Ενεργειακό Κόμβο

Αμερικάνοι Επενδυτές Ενδιαφέρονται για την Ελλάδα ως Ενεργειακό Κόμβο
Την πρόθεση των Αμερικανών επενδυτών να τοποθετηθούν στην ελληνική αγορά, εξέφρασε ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάϊατ, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνο-αμερικανικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στον ρόλο της χώρας μας ως ενεργειακού κόμβου.
Ο ίδιος χαρακτήρισε το 2018 ως έτος σταθμό για τις διμερείς σχέσεις, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά βήματα, αλλά η γραφειοκρατία είναι ακόμη το πρόβλημα που απασχολεί τους επενδυτές.

Ο κ. Πάιατ τόνισε, ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ελλάδα στον κλάδο της ενέργειας, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο. Ανέφερε ότι οι ΗΠΑ συμφωνούν με την πολιτική ποικιλίας των ενεργειακών πηγών στην Ευρώπη, προσθέτοντας ότι υπάρχει ξεκάθαρο ενδιαφέρον των αμερικανικών επιχειρήσεων για τον κλάδο της ενέργειας, αλλά και παρότρυνση από πλευράς αμερικανικής κυβέρνησης να υπάρξει συνεργασία αμερικανικών και ελληνικών επιχειρήσεων.

Ο κ. Πάιατ είπε ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει την τρίτη ευρωπαϊκή χώρα, μετά την Πολωνία και τη Λιθουανία, στην οποία οι ΗΠΑ θα εξάγουν υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).
  [energia.gr]
 4/12/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin