Τρίτη, Δεκεμβρίου 12, 2017

Πολλά χρόνια θα διαρκέσουν οι... μεταρρυθμίσεις

μεταρρυθμίσεις
Η ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου δε θα σημάνει και το τέλος των μεταρρυθμίσεων, τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους θεσμούς Ντέκλαν Κοστέλο.


Κατά τη διάρκεια του ετήσιου διεθνούς επενδυτικού συνεδρίου για την Ελλάδα, που διοργανώνει στη Νέα Υόρκη το Capital Link, δήλωσε ότι αν και η Ελλάδα έχει εξαλείψει πολλές οικονομικές ανισορροπίες και έχει σημειώσει υπολογίσιμη πρόοδο στη θεσμοθέτηση των μεταρρυθμίσεων του ESM, είναι προφανές ότι η βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη προϋποθέτει τη διατήρηση της εφαρμογής των δομικών μεταρρυθμίσεων για πολλά ακόμα χρόνια, σε τομείς όπως το φορολογικό σύστημα, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και του δικαστικού συστήματος, ανέφερε χαρακτηριστικά.

O Ευρωπαϊος αξιωματούχος σημείωσε ακόμη ότι το πρόγραμμα έχει επανέλθει σε θετική τροχιά μετά και την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου θα ανοίξει τον δρόμο για να ξεκινήσει η συζήτηση για την εφαρμογή των πρόσθετων μέτρων ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Την ίδια ώρα, την ανάγκη να συμφωνήσουν Ελλάδα και Ευρωπαίοι σε ένα κοινό πλαίσιο διαχείρισης της εξόδου και μίας «συνεργαστικής σχέσης» μετά το πρόγραμμα, επισημαίνει η Deutsche Bank υπογραμμίζοντας ότι η εξεύρεση ισορροπίας μέσα από ένα συνδυασμό συμβιβασμών, θα επέτρεπε και στην Ελλάδα και την Ευρώπη να κάνουν λόγο για «επιτυχία». Προειδοποιεί ότι «οι προοπτικές για το 2018 παραμένουν θετικές, αλλά ο δρόμος προς την ομαλοποίηση θα παραμείνει μακρύς και δύσκολος».

Η επιτυχής έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 είναι το βασικό σενάριο της Deutsche Bank, όπως αναφέρει σε ειδική έκθεσή της, με τίτλο: «Η Ελλάδα το 2018: Επιτέλους κάποιο φως στην άκρη του τούνελ».
 elzoni.gr
 12/12/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin