Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2017

Νετανιάχου: Δεν μου προκάλεσε έκπληξη η ανακοίνωση των 57 ισλαμικών χωρών

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι δεν του προκάλεσε έκπληξη η ανακοίνωση των ηγετών των 57 μουσουλμανικών χωρών που κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Κράτους της Παλαιστίνης, έπειτα από την έκτακτη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη.

«Όλες αυτές οι ανακοινώσεις δεν μας προκαλούν έκπληξη», τόνισε ο κ. Νετανιάχου, σε ομιλία του έπειτα από αυτό το κάλεσμα των μουσουλμανικών χωρών στη διεθνή κοινότητα, αντιδρώντας έτσι στην απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερή Πόλη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Εμανουέλ Ναχσόν χαρακτήρισε «προκλητικό» το τελικό ανακοινωθέν του OIC.

«Θα ήταν καλύτερο οι Παλαιστίνιοι να αποδεχτούν την πραγματικότητα και να δράσουν για την ειρήνη, όχι με εξτρεμισμό», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Θα πρέπει να αναγνωρίσουν ακόμη ένα γεγονός για την Ιερουσαλήμ: δεν είναι μόνο η πρωτεύουσα του Ισραήλ, αλλά επίσης έχουμε ελευθερία της θρησκευτικής λατρείας στην Ιερουσαλήμ για όλες τις θρησκείες και είμαστε εμείς που το εφαρμόζουμε στην Μέση Ανατολή, όπως κανείς άλλος», είπε χαρακτηριστικά.

«Στο τέλος, η αλήθεια θα επικρατήσει και πολλές άλλες χώρες θα αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και θα μεταφέρουν τις πρεσβείες τους στην Ιερή Πόλη», προέβλεψε.
 naftemporiki.gr
 13/12/17
-

1 σχόλιο:

  1. Netanyahu expressed confidence Wednesday that many states would follow the example of the United States and recognize Jerusalem as the capital of Israel, adding that he was "not impressed" with the latest statements made by the OIC on the issue...


    "We are not impressed with all these statements. Finally, the truth wins, and many countries will recognize Jerusalem as the capital of Israel and relocate their embassies there," the Prime Minister said, urging the Palestinians "to recognize reality and work to achieve peace instead of promoting radicalization."
    sputniknews.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin