Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει την Ουκρανία να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις

Πέτρο Ποροσένκο
Οι ηγέτες της Ε.Ε. πίεσαν την Παρασκευή την Ουκρανία να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες η Ευρώπη και οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι θα φέρουν τη χώρα πλησιέστερα στη Δύση, όμως το Κίεβο απάντησε πως χρειάζεται μια υπόσχεση ότι θα μπορέσει να ενταχθεί στην Ένωση.


Την ώρα που οι μάχες κλιμακώνονται στην ανατολική Ουκρανία, οι ηγέτες της Ε.Ε. πραγματοποίησαν μια σύνοδο κορυφής με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο και πέντε άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες για να στείλουν επίσης ένα μήνυμα πως η οικονομική συνεργασία δεν χρειάζεται να είναι ανταγωνιστική έναντι της Μόσχας.

«Μια υπόσχεση ένταξης στην ΕΕ είναι σημαντική, είναι συμβολική», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας Αλεξάντρ Ντανίλιουκ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. με την Ουκρανία, τη Γεωργία, τη Μολδαβία, το Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία και τη Λευκορωσία.

«Καμιά άλλη χώρα δεν φάνηκε πρόθυμη να πληρώσει ένα τόσο μεγάλο τίμημα όπως εμείς», δήλωσε στο Reuters, αναφερόμενος στην φιλοευρωπαϊκή ουκρανική εξέγερση του 2014.
 zougla.gr
 25/11/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin