Σάββατο, Ιουλίου 08, 2017

Οι ΗΠΑ απειλούν να διακόψουν δεσμούς με την UNESCO

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν χθες ότι θα διακόψουν τους δεσμούς τους με την UNESCO, χαρακτηρίζοντας «προσβολή προς την Ιστορία» την απόφασή της να ανακηρύξει τη Χεβρώνα στη Δυτική Όχθη «προστατευόμενη περιοχή» της παγκόσμιας κληρονομιάς.


Η Αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι δήλωσε ότι αυτή η πρωτοβουλία «ενισχύει ακόμη περισσότερο την ανυποληψία μιας υπηρεσίας του ΟΗΕ, η οποία ήδη είναι ιδιαίτερα αμφισβητούμενη». «Η σημερινή ψηφοφορία δεν προσφέρει τίποτε καλό σε κανέναν και κάνει πολύ κακό», σχολίασε σε ανακοίνωσή της.

Οι ΗΠΑ σταμάτησαν να συνεισφέρουν οικονομικά στην UNESCO το 2011 αφού περιέλαβε την Παλαιστίνη στα κράτη μέλη της, όμως εξακολουθούν να συμμετέχουν στο εκτελεστικό συμβούλιο του οργανισμού που αποτελείται από 58 μέλη.

Έπειτα από τη χθεσινή απόφαση η Χέιλι προειδοποίησε ωστόσο ότι «οι ΗΠΑ επανεξετάζουν τον κατάλληλο επίπεδο της δέσμευσής τους στην UNESCO».

Η Επιτροπή Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO χαρακτήρισε «προστατευόμενη ζώνη» την παλιά πόλη της Χεβρώνας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια περιοχή «εξαιρετικής παγκόσμιας αξίας».
 [newsbeast.gr]
8/7/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin