Τρίτη, Ιουλίου 04, 2017

Κόντρα στη Βουλή για τη συμφωνία στο Eurogroup

Βολές κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά του πρωθυπουργού προσωπικά εξαπέλυσε η αντιπολίτευση, με αιχμή την οικονομία, κατά τη διάρκεια της σχετικής προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή.


Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της συμφωνίας χαρακτηρίζοντάς την «καλή κατά γενική ομολογία» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει να απολογηθεί για τίποτα. «Ας απολογηθούν οι ψευδοπροφήτες της καταστροφής» είπε χαρακτηριστικά.

«Η οικονομία διορθώνει τη θέση της και σύντομα θα έχει επανέλθει σε ανταγωνιστικά επίπεδα» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «ο τρόπος που υποδέχθηκαν οι αγορές χρήματος τη συμφωνία μιλάει από μόνος του».

Επισήμανε μεταξύ άλλων πως «η απόφαση του Eurogroup απαντά πειστικά στις επιφυλάξεις των αγορών για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς της ΝΔ ότι ‘τα δώσαμε όλα και δεν πήραμε τίποτε’». Όπως παρατήρησε, για πρώτη φορά υπήρξαν «σαφείς δεσμεύσεις και όχι απλές υποσχέσεις για την εφαρμογή μέτρων ρύθμισης του χρέους».

«Έχουμε έναν κλειδωμένο αλγόριθμο για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Τα μέτρα ρύθμισης του χρέους θα αρχίσουν να εφαρμόζονται αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τόνισε, συμπληρώνοντας πως «οι επενδυτές ξέρουν να διαβάσουν τη συμφωνία» και γι' αυτό «πετάνε στο καλάθι των αχρήστων την καταστροφολογία και το επιχείρημα ότι δήθεν αυτή η απόφαση δεν είναι τίποτε άλλο από μια επανάληψη της απόφασης του 2012», επιχείρημα το οποίο, όπως είπε, «αγγίζει τα όρια της ανοησίας».

Γεννηματά: Εδώ που έχουμε φτάσει, η λύση περνάει μόνο μέσα από τις εκλογές.

«Εδώ που έχουμε φτάσει, η λύση περνάει μόνο μέσα από τις εκλογές», σημείωσε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Όλοι έχουν καταλάβει ότι μας έχετε βάλει τη θηλιά στον λαιμό. Με τη συμφωνία αυτή και με αυτήν την κυβέρνηση δεν βγαίνουμε στο ξέφωτο. Όχι απλώς δεν φορέσατε γραβάτα, αλλά οι άλλοι σας φόρεσαν το φέσι» ανέφερε η κ. Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα.

Επίσης, την κατηγόρησε για ωμή χρήση της δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας ότι το κράτος δικαίου δέχεται πλήγματα από τις πρακτικές της. Ο υπουργός Άμυνας συνομιλεί με ισοβίτη και η κυβέρνηση τον καλύπτει πλήρως, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θεοδωράκης: Η χώρα χρειάζεται εδώ και τώρα εκατοντάδες επενδύσεις

«Δεν θέλετε και δεν μπορείτε να εντάξετε τη χώρα με ισότιμους όρους στο νέο παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας. Ανάπτυξη και επενδύσεις είναι έννοιες ασύμβατες με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η χώρα χρειάζεται εδώ και τώρα εκατοντάδες επενδύσεις, μικρές και μεγάλες, συνολικής αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ» είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη από «μικρές επαναστάσεις που μπορούν να συνθέσουν την προοδευτική επανάσταση που έχει ανάγκη η χώρα».

Απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές, σημείωσε: Τα κατορθώματά σας στην εργασία: όλοι δουλεύουν 7 μήνες τον χρόνο για την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Για ποιο δημόσιο τόσοι φόροι; Η Ελλάδα έρχεται τελευταία στην κοινωνική προστασία, την υγεία, τις ψηφιακές υποδομές, την εκπαίδευση. Το μέγεθος του δημοσίου, η υπερφορολόγηση και ο κρατισμός είναι τέτοιος που η ελληνική οικονομία θεωρείται διεθνώς "ανελεύθερη". Σε ό,τι αφορά τη Δικαιοσύνη: Η ασυλία που δίνεται στις εγκληματικές ομάδες που δρουν στα πανεπιστήμια και στα Εξάρχεια είναι ο αριστερός φερετζές σας».

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με την επίκληση συνθημάτων, καθώς «η λεωφόρος του λαϊκισμού ήταν πάντα μεγάλη στη χώρα μας, αλλά στα χρόνια της κρίσης έγινε χαράδρα που κατάπιε τα πάντα».

Κουτσούμπας: Ο πρωθυπουργός έχει αναγορεύσει σε υπέρτατο κριτή τις αγορές

Το τελευταίο Eurogroup επικρότησε και επικύρωσε τα αντιλαϊκά μέτρα της β' αξιολόγησης και του 4ου μνημονίου, είπε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του.

«Χρειάζεται μεγάλο θράσος -και αυτό το διαθέτει η κυβέρνηση- να λες ότι με την συμφωνία του Eurogroup δημιουργείται ξέφωτο για τον λαό».

«Αλήθεια, τα πρωτογενή πλεονάσματα που συμφωνήθηκαν στο 3,5% του ΑΕΠ για το διάστημα 2018-2022 και στο 2% από το 2023 έως το 2060, από πού θα διασφαλιστούν;» διερωτήθηκε.

«Από την ληστεία των λαϊκών εισοδημάτων, από τις άγριες περικοπές μισθών, συντάξεων, από τις περικοπές δαπανών για την Υγεία και την Παιδεία, την άγρια φορολογία των λαϊκών στρωμάτων, που προέρχεται από την νέα καρατόμηση του αφορολόγητου, τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ κλπ. Θα καταργηθούν οι 600 και πλέον μνημονιακοί νόμοι; Ή μήπως δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα που έρχονται για το επόμενο διάστημα;».

Επίσης, είπε ότι ήδη ξεκίνησε η συζήτηση για την γ' αξιολόγηση, που περιλαμβάνει τον συνδικαλιστικό νόμο, το χτύπημα στην απεργία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, θα το κάνετε κι αυτό στο όνομα της “αριστεράς και της προόδου”».

Ο κ. Κουτσούμπας σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός έχει αναγορεύσει σε υπέρτατο κριτή τις αγορές και τους επενδυτές και ότι χρησιμοποιεί το ίδιο αφήγημα με εκείνο της ΝΔ, την άνοιξη του 2014, ενώ μιλά για το ΔΝΤ με τα ίδια λόγια που χρησιμοποιούσε ο Γκίκας Χαρδούβελης για την τρόικα.

«Δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα, λέτε τα ίδια πράγματα με τα ίδια λόγια» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και πρόσθεσε: «Δεν σας κατηγορούμε ότι αντιγράφετε την ΝΔ. Λέμε στον ελληνικό λαό ότι έχετε την ίδια στρατηγική, την στρατηγική της ΕΕ και της ανάκαμψης των καπιταλιστικών κερδών».

«Τα παραμύθια περί “δίκαιης ανάπτυξης” στον καπιταλισμό καταρρέουν καθημερινά στους τόπους δουλειάς», ανέφερε, τονίζοντας ότι ο εργασιακός μεσαίωνας, δίπλα στην σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έχει και την σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ και έχει στρώσει το έδαφος για την καπιταλιστική ανάπτυξη.
 elzoni.gr
4/7/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin