Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017

Συνεχίζεται το θρίλερ με τη δόση

Να ολοκληρωθούν ορισμένα από τα προαπαιτούμενα ζήτησε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, ο οποίος ανέφερε ότι η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. ευρώ θα ληφθεί την Παρασκευή.


Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου του ESM, συζητήθηκαν όλα τα εκκρεμή θέματα, τα οποία αφορούσαν κατά κύριο λόγο, τις νομικές διώξεις εις βάρος των τριών ξένων εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ.

Παράλληλα, εξετάστηκε ο ρυθμός υλοποίησης των προαπαιτούμενων δράσεων που έχουν τεθεί από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

«Ο ESM ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να επιλύσει τάχιστα τα εκκρεμή ζητήματα» τονίζει, σε ανακοίνωσή του, ο Μηχανισμός, αναβάλλοντας προς ώρας την εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος.


  • Ως αποτέλεσμα, ο Κλάους Ρέγκλινγκ όρισε για την Παρασκευή, 7 Ιουλίου, τη νέα συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου, όπου θα εξεταστεί η πρόοδος στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων και η έγκριση της καταβολής των χρημάτων.


Η ΕΚΤ, προς το παρόν, δεν μπορεί να δώσει διαβεβαιώσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, υποστήριξε από την πλευρά του ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας.

«Το Eurogroup δεν έχει παράσχει επαρκή σαφήνεια ως προς το είδος της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ώστε η ΕΚΤ να επιβεβαιώσει τη βιωσιμότητά του» πρόσθεσε ο Ευρωπαίος τραπεζίτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως εξήγησε, αναλυτικά, «οι υπουργοί Οικονομικών προχώρησαν σε μία μελέτη, σχετικά με το τι είναι πρόθυμοι να κάνουν το επόμενο έτος». «Αλλά αυτή δεν είναι εξειδικευμένη» έσπευσε να συμπληρώσει.

«Κατά την άποψή μας, την οποία πιθανώς συμμερίζεται και το ΔΝΤ, αυτό δεν επαρκεί ώστε να αρθούν οι ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του χρέους» τόνισε, στο ίδιο πλαίσιο.
 elzoni.gr
6/7/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin