Παρασκευή, Ιουνίου 30, 2017

Η οπισθοδρόμηση του 2015 κόστισε πολλά δισ. στην Ελλάδα: Klaus Regling

«Με σωστές πολιτικές η ανάπτυξη μπορεί να είναι υψηλότερη των προβλέψεων» ανέφερε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, στο συνέδριο του Economist.


Ο κ. Ρέγκλινγκ, αναφερόμενος στην ανάπτυξη, έφερε ως πρόβλημα τους δημογραφικούς παράγοντες (μείωση γεννήσεων, γήρανση πληθυσμού), κι επισήμανε πως «όταν η κατάσταση βελτιωθεί και όταν ενισχυθεί η ανάκαμψη που βλέπουμε τώρα, αυτοί που έφυγαν στο εξωτερικό μπορεί να επιστρέψουν και αυτό θα είναι θετικό για την ανάπτυξη».

Εάν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις, είναι εφικτή η έξοδος στις αγορές πριν από το τέλος του προγράμματος -στο τέλος του 2017 ή στις αρχές του 2018 - καθώς η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα νέο success story, συμπλήρωσε ο κ. Ρέγκλινγκ,

Με αφορμή την επικείμενη έξοδο της χώρας στις αγορές ο κ. Ρέγκλινγκ υπενθύμισε ότι το 2014 η Ελλάδα είχε βγει στις αγορές «πριν από την ατυχή αναστροφή των μεταρρυθμίσεων στην αρχή του 2015 η οποία καθυστέρησε την ανάκαμψη της χώρας για αρκετά χρόνια και κόστισε πολλά δισεκατομμύρια», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με το πόσα χρόνια θα παραμείνει η Ελλάδα στο Μνημόνια, ο επικεφαλής του ESM τόνισε ότι «εφτά χρόνια είναι πολλά» και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους, κατά την άποψή του στη χώρα μας τα Μνημόνια διαρκούν ακόμα όταν άλλες χώρες πέτυχαν έξοδο σε διάστημα ενός έως τριών ετών.
 elzoni.gr
 30/6/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin