Τετάρτη, Μαΐου 31, 2017

Η Τουρκία είναι έτοιμη να πάει στη Γενεύη χωρίς όρους: Espen Barth Eide

Με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν συναντήθηκε σήμερα ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντα όπως ο ίδιος ανέφερε στο ΚΥΠΕ χαρακτηρίζοντας τη σημερινή του συνάντηση πολύ εποικοδομητική. Ο κ. Άιντα είπε ότι είναι πιθανόν να υπάρξει διέξοδος και οι πλευρές να καταφέρουν να πάνε στην Γενεύη.


Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην ανταποκρίτρια του ΡΙΚ  ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα ανέφερε ότι δεν μπορεί να μπει σε λεπτομέρειες για το τί ακριβώς συζήτησε στις επαφές του ωστόσο διαπίστωσε ότι είναι καθαρό ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να πάει στη Γενεύη χωρίς όρους αλλά είναι και έτοιμη να συζητήσει το θέμα των εγγυήσεων. Σε ερώτηση εάν διαπίστωσε μετακίνηση στην θέση της Τουρκίας για το θέμα της ασφάλειας, ο κύριος Άιντα είπε ότι “αυτό που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχει θέληση για συζήτηση”.

Ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε ακόμη ότι εξακολουθεί να υπάρχει το βασικό πρόβλημα για να πάνε οι πλευρές στη Γενεύη και πως ο ίδιος τους ανέπτυξε κάποιες ιδέες για το πως τελικά μπορεί αυτό να ξεπεραστεί. “Δεν έχει γεφυρωθεί το χάσμα για το πως θα οργανωθεί η σύνοδος της Γενεύης, αλλά δεν νομίζω ότι το πρόβλημα είναι εδώ, οι δύο εγγυήτριες είναι έτοιμες”, ανέφερε.
Ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα ανέφερε ότι αναχωρεί σήμερα από την Άγκυρα και πως από εδώ δεν θα πάει στην Κύπρο προς το παρόν.
Πηγή: ΡΙΚ - Άννα Ανδρέου. Τουρκία
31/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin