Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017

Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε να μην επαναληφθεί η επίκληση από Αϊντα των Τουρκικών απειλών

Απόλυτα κατανοητές έγιναν από τον Εσπεν Μπαρθ Αϊντα οι θέσεις που του μετέφερε στη χθεσινή συνάντηση ο πρόεδρος Αναστασιάδης, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.


Μιλώντας στην εκπομπή από μέρα σε μέρα ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε να μην επαναληφθεί η επίκληση από μέρους του Εσπεν Αϊντα  των Τουρκικών απειλών, έτσι ώστε να προωθηθεί ένα χρονοδιάγραμμα στις διαπραγματεύσεις.

Με την επίκληση αυτών των δηλώσεων, επεσήμανε, δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα αλλά ενισχύεται η Τουρκική αδιαλλαξία.

Ο εκπρόσωπος τόνισε ωστόσο ότι το ουσιαστικό πρόβλημα προκύπτει από δηλώσεις και ενέργειες της Τουρκικής πλευράς που δεν βοηθούν να υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης κλήθηκε να σχολιάσει αναφορές του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης λόγω της κριτικής που του ασκήθηκε έγινε πιο διαλλακτικός στις δημόσιες δηλώσεις του σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.

Απαντώντας είπε ότι ο πρόεδρος βάλλεται τελευταία για δήθεν  εγκατάλειψη της  προσπάθειας για λύση λόγω προεκλογικών σκοπιμοτήτων αλλά την ίδια ώρα επικρίνεται για συνεχείς υποχωρήσεις.
Αυτή η αλληλοσυγκρουόμενη κριτική, επεσήμανε ο κύριος Χριστοδουλίδης, προκαλεί σύγχυση και  αποδεικνύει την ορθότητα των ενεργειών προέδρου Αναστασιάδη.
  riknews.com.cy
12/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin