Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017

Μέτρα φωτιά, σοκ για ελεύθερους επαγγελματίες και συντάξεις

Το αναμενόμενο σοκ στη χώρα προκαλεί η δημοσίευση των νέων μέτρων και όσων έχει υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη συμφωνία με τους δανειστές.


Όπως έγινε γνωστό οι συντάξεις θα βρεθούν ξανά στο στόχαστρο των μειώσεων, ενώ μεγάλο πλήγμα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ασφαλιστικές εισφορές κρύβει το Συμπληρωματικό Μνημόνιο Κατανόησης (Supplemental Memorandum of Understanding) που υπέγραψε η κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία και μέτρα του οποίου θα έρθουν προς ψήφιση στις 18 Μαΐου.

Το κείμενο των 53 σελίδων (αποτελεί το draft -προσχέδιο- της προκαταρκτικής συμφωνίας) με ημερομηνία 2 Μαΐου, το οποίο αποκάλυψε η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ουσιαστικά απευθύνεται προς τη γερμανική Βουλή που θα κληθεί να αποφασίσει την έγκριση της επόμενης δόσης. Αποτελεί τον κορμό της συμφωνίας με τους Ευρωπαίους δανειστές (Συμπληρωματικό Μνημόνιο - sMoU) αλλά παραμένει άγνωστο αν και τι θα αλλάξει στο δικό του κείμενο συμφωνίας το ΔΝΤ (MEFP).

Το sMoU αναφέρει τώρα ότι πρέπει με η κυβέρνηση με prior action να αναπροσαρμόσει τον συνταξιοδοτικό νόμο ώστε από 1/1/2018 η βάση υπολογισμού προσφορών να οριστεί ως τα ακαθάριστα έσοδα προ των ασφαλιστικών εισφορών του προηγούμενου έτους.

Έτσι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται επί του ακαθάριστου εισοδήματός τους –χωρίς να αφαιρεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές της προηγούμενης χρονιάς.

Το Μνημόνιο περιλαμβάνει 4 πυλώνες στους οποίους εδράζονται στα προαπαιτούμενα μέτρα τα οποία θα φέρει σύντομα η κυβέρνηση στη Βουλή, στις 18 Μαΐου.......http://www.elzoni.gr/html/ent/201/ent.72201.asp
 elzoni.gr
10/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin