Παρασκευή, Μαΐου 19, 2017

Με 144 χλμ. εκτροχιάστηκε η αμαξοστοιχία στο Αδενδρο

Η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο μηχανοδηγός του συρμού που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη (144,3 χλμ. την ώρα) είναι η αιτία του δυστυχήματος στην περιοχή Αδενδρου, που στοίχισε τη ζωή τριών ανθρώπων.
Αυτό αναφέρεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πόρισμα της επιτροπής για τα αίτια του δυστυχήματος. Η αμαξοστοιχία Ιντερσίτι - I/C 58 με πέντε βαγόνια, εβδομήντα επιβάτες και πέντε άτομα προσωπικό, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, στις 21.45 του Σαββάτου εκτροχιάστηκε σε παρακαμπτήριο του σταθμού Αδένδρου, με αποτέλεσμα το κινητήριο βαγόνι να προσκρούσει με σφοδρότητα σε παρακείμενο διώροφο κτίριο, το οποίο και διεμβόλισε, διαλύοντας πλήρως το ισόγειό του. Από τη σφοδρότητα της πρόσκρουσης έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Οπως δήλωσε από το σημείο του συμβάντος ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κώστας Πετράκης, «είναι από τα χειρότερα δυστυχήματα που έχουμε δει». Πηγές που βρίσκονται κοντά στους εμπειρογνώμονες που διερευνούν το τραγικό συμβάν αποκάλυψαν στα «ΝΕΑ» ότι η ταχύτητα με την οποία εκτροχιάστηκε το Ιντερσίτι ξεπερνούσε τα 130 χιλιόμετρα την ώρα, όταν η κίνηση των τρένων στις παρακαμπτηρίους των σιδηροδρομικών γραμμών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 60 χιλιόμετρα την ώρα!
[tanea.gr]
19/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin