Σάββατο, Απριλίου 08, 2017

Κασουλίδης: Αν η Τουρκία δημιουργήσει ένταση στην ΑΟΖ μας θα είναι αντιμέτωπη με το διεθνές δίκαιο

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν ενεργεί από μόνη της στο θέμα του φυσικού αερίου, αλλά δεσμεύεται με συμβόλαια με διεθνείς εταιρείες, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, προσθέτοντας ότι επαφίεται αποκλειστικά στην Τουρκία εάν πρόκειται να δημιουργήσει εντάσεις και προβλήματα στην κυπριακή ΑΟΖ κατά παράβαση του Διεθνούς και Εθιμικού Δικαίου, αλλά και του Δικαίου της Θάλασσας.

Οι ευθύνες έναντι της διεθνούς κοινότητας, είπε, θα βαραίνουν την Τουρκία.

 Σε συνέντευξη του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κύριος Κασουλίδης τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει άλλη επιλογή από το να προχωρήσει κανονικά με τους προγραμματισμούς της όσον αφορά το φυσικό αέριο.

  •  Εάν η Τουρκία παρενοχλήσει, πρόσθεσε, δεν θα παρενοχλήσει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ.
  •  Ανέφερε ακόμη πως εάν η Τουρκία ισχυρισθεί ότι ενεργεί εκ μέρους των Τουρκοκυπρίων, τότε μεγάλη ευθύνη θα φέρει και η τουρκοκυπριακή κοινότητα για το μέλλον των συνομιλιών και τις προοπτικές επίτευξης λύσης.

 Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κύριος Κασουλίδης είπε ότι όλα τα κεφάλαια είναι ακανθώδη και ότι  όλα εξαρτώνται από τις θέσεις της Τουρκίας, για την επίτευξη λύσης.

 Η Λευκωσία, τόνισε,  είναι έτοιμη για λύση που θα εξυπηρετεί τα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, ωστόσο δεν θεωρεί ότι έχει υποχρέωση να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Τούρκων πολιτών.
Πηγή: ΚΥΠΕ, ΡΙΚ
 8/4/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin