Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2017

Ανησυχία από τις συνεχιζόμενες τουρκικές παραβιάσεις του FIR Λευκωσίας

Με ανησυχία και προσοχή, παρακολουθούν οι αρμόδιες Αρχές της Δημοκρατίας, τις τουρκικές παραβιάσεις του FIR Λευκωσίας.


Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα σε Μέρα", ο πρώτος λειτουργός Αεροπορικών Κινήσεων στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας Νίκος Νικολάου είπε ότι πρόκειται για στρατιωτικές ασκήσεις των Τούρκων τις τελευταίες εβδομάδες, με πιο έντονη δραστηριότητα τις τελευταίες ημέρες, κυρίως στις βόρειες ακτές της Κύπρου.

Ανέφερε ότι πιο ανησυχητικό ήταν χθεσινό περιστατικό, όταν τέσσερα τουρκικά μαχητικά ακολούθησαν νότια πορεία από το ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα και εξήλθαν του κυπριακού εναέριου χώρου από την περιοχή της Πάφου.

Τόνισε ότι αυτή η δραστηριότητα επηρεάζει την πορεία των επιβατικών αεροσκαφών, γι' αυτό και το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας έχει μεριμνήσει να εκδώσει αεροναυτικές οδηγίες.

Δεδομένου, πρόσθεσε, ότι η Τουρκία δεν συνεργάζεται με τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Τμήμα επικοινώνησε με το Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας να παρέμβει προς την πλευρά της Άγκυρας, ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε δυσάρεστο περιστατικό.

Μιλώντας επίσης στην εκπομπή "Από Μέρα σε Μέρα", ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης διαβεβαίωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους παρακολουθούν στενά την κατάσταση.

Είπε ότι και αυτή η προκλητική δραστηριότητα της Τουρκίας, μπορεί κάλλιστα να ενταχθεί στο πλαίσιο μιας συνεχούς και κλιμακούμενης έντασης τόσο σε βάρος της Ελλάδας όσο και της Κύπρου.
[Σταυρούλα Στεργίδου - riknews.com.cy]
2/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin