Σάββατο, Φεβρουαρίου 25, 2017

Γερμανία: Προς εξέταση οι κατηγορίες κατά του Martin Schulz

Ευνόησε ο Μάρτιν Σουλτς ως πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου στενούς του συνεργάτες; Και αν ναι, παραβίασε διατάξεις του ευρωπαϊκού θεσμικού οργάνου; Αυτό το ζήτημα δεν απασχολεί πλέον μόνο τους πολιτικούς αντιπάλους του υποψήφιου των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για την καγκελαρία.


Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) γνωστοποίησε ότι θα εξετάσει ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες κατά την προεδρική θητεία του Μάρτιν Σουλτς ως στο Ευρωκοινοβούλιο υπήρξαν αμφιλεγόμενες προαγωγές και πρόσθετες αμοιβές. Στη χειρότερη περίπτωση για το SPD ενδέχεται η OLAF να ξεκινήσει επίσημη διαδικασία έρευνας κατά του Σουλτς.

Πλήρως ασαφές είναι αν μία τέτοια διαδικασία θα μπορούσε να ολοκληρωθεί πριν από το κρίσιμο ραντεβού των γερμανικών ομοσπονδιακών εκλογών τον Σεπτέμβριο.

Για τον Μάρτιν Σουλτς, που αυτή τη στιγμή έχει εκτοξευθεί δημοσκοπικά, η επίμαχη υπόθεση είναι εξαιρετικά άβολη. Ο 61χρονος θέλει άλλωστε να κερδίσει «πόντους» έναντι της καγκελαρίου Μέρκελ προτάσσοντας το θέμα της δικαιοσύνης.

Τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με το ερώτημα εάν είναι δίκαιο το ότι τουλάχιστον ένας συνεργάτης του έλαβε από τον ίδιο αφορολόγητα επιδόματα ύψους έως και 2.200 ευρώ μηνιαίως, την ώρα που άλλοι λάμβαναν κατά μέσο όρο μόλις 500 ευρώ.
  zougla.gr
25/2/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin