Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017

Αποστάσεις από τη λύση των δύο κρατών στο Μεσανατολικό παίρνουν οι ΗΠΑ

Αποστάσεις από τη λύση των δύο κρατών στο Μεσανατολικό φαίνεται να παίρνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, κατά δήλωση αξιωματούχου του Λευκού Οίκου στο Γαλλικό Πρακτορείο, σηματοδοτώντας μία σημαντική αλλαγή από την παραδοσιακή θέση της αμερικανικής διπλωματίας στο συγκεκριμένο ζήτημα.


Η λύση των δύο κρατών, ενός ισραηλινού και ενός παλαιστινιακού, αποτελεί εδώ και δεκαετίες αναφορά για τη διεθνή κοινότητα στην προσπάθειά της να επιτευχθεί ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.

Μία ημέρα ωστόσο πριν από την επίσημη πρώτη επίσκεψη του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιμείνουν στη λύση των δύο κρατών.

«Μια λύση δύο κρατών που δεν θα φέρει την ειρήνευση είναι ένας στόχος που κανείς δεν επιθυμεί να πετύχει», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Στόχος είναι η ειρήνη, είτε αυτή είναι με τη μορφή μιας λύσης δύο κρατών, αν αυτό επιθυμούν οι δύο πλευρές, είτε κάτι άλλο», διευκρίνισε.

«Δεν θα ορίσουμε τους κανόνες του τι θα είναι ειρήνη», τόνισε.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin