Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017

ΝΑΤΟ: Αύξηση αμυντικών δαπανών

Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και ο Καναδάς αύξησαν το 2016 τις αμυντικές δαπάνες τους κατά 3,8%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 10 δισ. δολάρια περισσότερα απ' ό,τι το 2015, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ.


«Κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, αλλά έχουμε μακρύ δρόμο ακόμα, δεν είναι αρκετό», δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι ο κ. Τραμπ έχει υπογραμμίσει την ανάγκη για περισσότερες αμυντικές δαπάνες στις δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν μεταξύ τους.

Ο γ.γ. του NATO δήλωσε ότι η Λετονία, η Λιθουανία και η Ρουμανία κινούνται προς τον στόχο του ΝΑΤΟ να δαπανάται για την άμυνα τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ. Η Γερμανία αυξάνει επίσης τη δαπάνη.

Ωστόσο το 2015 μόνοn η M. Βρετανία, η Πολωνία, η Ελλάδα και η Εσθονία τήρησαν τον στόχο του 2% που θέτει το ΝΑΤΟ για τις αμυντικές δαπάνες.

«Η εικόνα εξακολουθεί να είναι μικτή, μερικοί σύμμαχοι εξακολουθούν πραγματικά να αγωνίζονται», δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ όταν ερωτήθηκε για τους δημοσιονομικούς περιορισμούς στην Ιταλία, η οποία προσπαθεί να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμά της.
 [elzoni.gr]
15/2/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin