Σάββατο, Ιανουαρίου 14, 2017

Ρωσία: Πρόσκληση σε Trump στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία

Η Ρωσία προσκάλεσε την ομάδα του εκλεγμένου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία που θα πραγματοποιηθούν στις 23 Ιανουαρίου στο Καζακστάν, παρακάμπτοντας ντε φάκτο την απερχόμενη κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, έγινε γνωστό χθες το βράδυ από την εφημερίδα Washington Post.


Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο εξακολουθεί να ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς μέχρι να αναλάβει καθήκοντα ο Ντόναλντ Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν προσκληθεί επισήμως στις συνομιλίες αυτές, οι οποίες θα διεξαχθούν στην Αστάνα -και οργανώνονται από τη Μόσχα, την Άγκυρα και την Τεχεράνη-, αλλά πρόσθεσε πως συμβουλεύει την κυβέρνηση Τραμπ να συμμετάσχει σ' αυτές, εφόσον της ζητηθεί.

Σύμφωνα με την Washington Post, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον Σεργκέι Κισλιάκ είχε προσκαλέσει τις ΗΠΑ στη συνάντηση αυτή στην Αστάνα, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε στις 28 Δεκεμβρίου με τον μελλοντικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου για θέματα ασφαλείας Μάικλ Φλιν.
 ΑΠΕ-ΜΠΕ
14/1/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin