Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017

Πάγια θέση του "Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου": Μόνη ονομασία το «ΠΓΔΜ- FYROM»

Την πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι το Σώμα αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία της χώρας τη διεθνώς αναγνωρισμένη «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» (ΠΓΔΜ-FYROM) επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.


Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ σχετικά με την προ έτους επίσκεψη του Ταγιάνι στα Σκόπια. Συγκεκριμένα στις 12 Φεβρουαρίου 2016, επισκεπτόμενος τα Σκόπια, είχε πει: «Η "Μακεδονία" είναι μια όμορφη χώρα. Όλοι στην Ιταλία γνωρίζουν τη "Μακεδονία". Γιατί; Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Μακεδών είναι πολύ δημοφιλείς "πρόγονοί" σας!».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ταγιάνι ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Τις δηλώσεις του Ταγιάνι αποδοκίμασε στη Βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Αντωνιάδης λέγοντας χαρακτηριστικά «καταδικάζω τις δηλώσεις» και πρόσθεσε εμφατικά «ο άνθρωπος είναι ανιστόρητος».

Μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ο Ανδ. Λοβέρδος καταλόγισε «ευθύνη στον Πιτέλα και στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα που βοήθησαν να αναδειχθεί ένας πολιτικός του μπερλουσκονικού πολιτικού κόμματος». Για τις προ έτους δηλώσεις Ταγιάνι ο Ανδ. Λοβέρδος επισήμανε ότι «προκαλούν αλγεινή εντύπωση στον ελληνικό λαό».
  [naftemporiki.gr]
26/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin