Σάββατο, Ιανουαρίου 14, 2017

Επιτυχής εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9 για τη SpaceX

Mε επιτυχία εκτόξευσε η αμερικανική εταιρεία SpaceX τον πύραυλό της Falcon 9 μαζί με δέκα μικρούς τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους της εταιρίας Iridium, σηματοδοτώντας την επανάληψη των πτήσεών της, τέσσερις μήνες μετά από μια έκρηξη στη Φλόριντα.


Ο Falcon 9 εκτοξεύθηκε από την εξέδρα απογείωσής του στην Αεροπορική βάση Βάντενμπεργκ όπως είχε προγραμματιστεί στις 19.54 ώρα Ελλάδας (09.54 τοπική ώρα).

Ο πρώτος όροφος, ύψους 41 μέτρων, του πυραύλου που είναι συνολικά 70 μέτρα, χωρίστηκε από το υπόλοιπο της βάσης εκτόξευσης 2 λεπτά και 27 δεύτερα μετά την απογείωση, και λίγο μετά άρχισε την επιστροφή του στη Γη.

Ενεργοποίησε επανειλημμένα τους πυραύλους αντίδρασης που έχει για να φρενάρει την ταχύτητά του και η SpaceX κατάφερε να τον (πρώτο όροφο) προσγειώσει σε μια πλωτή πλατφόρμα στον Ειρηνικό 7 λεπτά και 49 δεύτερα αργότερα, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από την εταιρεία SpaceX.
 naftemporiki.gr
14/1/17
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin