Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017

Erdogan: Χωρίς τουρκικές εγγυήσεις δεν υπάρχει λύση. Θα παραμείνουμε εκεί για πάντα

Χωρίς τη διατήρηση των τουρκικών εγγυήσεων, δεν πρόκειται να επιλυθεί το Κυπριακό, διαμήνυσε για μια ακόμα φορά προκλητικά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν.


Θα παραμείνουμε εκεί για πάντα, ανέφερε επί λέξει.

Σε δηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η θέση της Άγκυρας έχει καταστεί σαφής τόσο προς τη Λευκωσία όσο και προς την Αθήνα.

Κατηγόρησε μάλιστα την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι και πάλι απέφυγε τη διευθέτηση στο Κυπριακό, προειδοποιώντας ότι χωρίς την Τουρκία δεν πρόκειται να υπάρξει λύση.

Ο Ταγίπ Ερντογαν είπε επίσης, σύμφωνα με το Ρώϋτερ, ότι είναι εκτός συζήτησης και η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, εκτός -πρόσθεσε- και αν αποχωρήσουν και οι δύο πλευρές, υπονοώντας και τα ελληνικά στρατεύματα.

 Εξάλλου σε ό,τι αφορά τις εδαφικές αναπροσαρμογές, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ, είπε ότι δεν πρόκειται να δοθεί η Καρπασία.

Είπε επίσης ότι για να επιστραφούν τα Βαρώσια, θα πρέπει να ενωθούν τα Κόκκινα με τη Μόρφου και να δοθούν στην Τουρκοκυπριακή πλευρά.

Για την εκ περιτροπής προεδρία ο Ερντογαν δήλωσε ότι δεν είναι δίκαιη για τους Τουρκοκύπριους η αναλογία ένα προς τέσσερα αλλά ένα προς δύο.
 [Σταυρούλα Στεργίδου - riknews.com.cy]
13/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin