Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2017

Draghi: Δεν υπάρχει καμία χώρα το χρέος της οποίας να μην είναι βιώσιμο

Στην παραδοχή ότι δεν υπάρχει καμία χώρα, το χρέος της οποίας να μην είναι βιώσιμο, προχώρησε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi
στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε μετά τη λήξη της διήμερης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της τράπεζας.

"Η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω εφαρμογής ενός προγράμματος αλλά και σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τα κράτη-μέλη και το ΔΝΤ και όλα είναι γνωστά", εξήγησε.

Οι Γερμανοί επωφελούνται από τις πολιτικές μας

Ο Draghi υπεραμύνθηκε της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ κόντρα στις γερμανικές επικρίσεις για επιζήμια χαμηλά επιτόκια.

Οι Γερμανοί, όπως όλοι οι πολίτες της Ευρωζώνης, έχουν όφελος από τις πολιτικές της ΕΚΤ, όχι μόνο ως αποταμιευτές αλλά και ως δανειολήπτες, επιχειρηματίες, εργοδότες και εργαζόμενοι, είπε. O Draghi εξήγησε πως έχουμε χαμηλά επιτόκια σήμερα για να πάρουμε υψηλότερα επιτόκια στο μέλλον. Το σημερινό περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων θα εξαφανιστεί με την έλευση της ανάκαμψης στην Ευρωζώνη. Όσο πιο γρήγορα έρθει η ανάκαμψη, τόσο πιο γρήγορα θα εξαφανιστούν τα χαμηλά επιτόκια.
 capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin