Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017

Καθησυχαστικός ως προς την προσέγγιση με τη Ρωσία ο ΥΠΕΞ του Donald Trump

Καθησυχαστικός ως προς την ενδεχόμενη προσέγγιση Ρωσίας - ΗΠΑ μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε ο Ρεξ Τίλερσον, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil τον οποίο πρότεινε για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ ο Τραμπ.


Ο Τίλερσον τάχθηκε υπέρ της διατήρησης -«προς το παρόν», όπως είπε- των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και παραδέχθηκε ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας ότι οι «πρόσφατες ενέργειες» της Ρωσίας αντίκεινται στα συμφέροντα των ΗΠΑ.

«Καθώς η Ρωσία προσπαθεί να κερδίσει τον σεβασμό στη διεθνή σκηνή, αυτές οι πρόσφατες ενέργειες αντίκεινται στα αμερικανικά συμφέροντα» δήλωσε ο Τίλερσον κατά τη διάρκεια της ακρόασης για την επικύρωση του διορισμού του στη θέση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Μάλιστα, ο Τίλερσον είπε ότι είναι «δικαιολογημένο» το να υποθέσει κάποιος ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν γνώριζε για τις προσπάθειες της Ρωσίας να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ.

Ο Ρεξ Τίλερσον παραδέχθηκε ότι οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στους κόλπους του ΝΑΤΟ «έχουν δίκιο» να ανησυχούν για την επιστροφή της Ρωσίας στη διεθνή σκηνή.
 in.gr
11/1/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin