Κυριακή, Ιανουαρίου 29, 2017

ΗΠΑ: Και σε κατόχους διπλής υπηκοότητας η απαγόρευση εισόδου

 Το μέτρο απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ για 90 ημέρες που έχει τεθεί σε εφαρμογή, ύστερα από απόφαση του Donald Trump, και που αφορά στους πολίτες 7 χωρών, περιλαμβάνει και την κατηγορία εκείνων που κατέχουν διπλή υπηκοότητα - στους οποίους, επίσης, θα μπλοκάρεται η είσοδος στη χώρα - όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, επικαλούμενη ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα.


Σύμφωνα με τη WSJ, η απαγόρευση εισόδου που έχει ήδη προκαλέσει χάος στα αεροδρόμια και έχει πυροδοτήσει πλήθος αντιδράσεων - με προσφυγές οργανώσεων κατά του Trump - εκτείνεται πέρα από τους πολίτες του Ιράκ, του Ιράν, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας, της Λιβύης και της Υεμένης.

Παράλληλα, το μέτρο αφορά στους ανθρώπους που προέρχονται από τις παραπάνω χώρες, αλλά ταξιδεύουν με διαβατήρια που έχουν εκδοθεί σε άλλο κράτος. Αυτό σημαίνει πως οι Ιρακινοί π.χ. που θέλουν να εισέλθουν στις ΗΠΑ με βρετανικό διαβατήριο, δεν θα μπορούν, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.

Η είσοδος για 90 ημέρες θα απαγορεύεται στους ταξιδιώτες με υπηκοότητα ή διπλή υπηκοότητα από τις εν λόγω χώρες, ακόμη και εάν είναι κάτοχοι βίζας, ενώ στο διάστημα αυτό δεν θα μπορούν να προγραμματίζουν συνεντεύξεις για βίζα.
 capital.gr
28/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin