Κυριακή, Ιανουαρίου 22, 2017

Ενημερώνουν εν μέσω δυσφορίας τα μέλη του ΣΑ ο Έιντε και η Σπέκχαρτ

Με βαρύ το κλίμα για τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΕ για το κυπριακό, κ. Ειντε, τα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας θα ενημερωθούν απο τον ίδιο και την κ. Σπέκχαρτ για τα όσα έγιναν στη Γενευη και στο Μοντ Πελερεν στα πλαίσια των συνομιλιών για το κυπριακό.
Απο πηγές προκρίνεται πως δεν θα μπει σε μεγάλη ανάλυση γεγονότων ο κ. Ειντε, ουσιαστικά όμως δεν μπορει παρα να δώσει την πραγματική εικόνα των όσων ´εχουν συμβεί.

Κι αυτή πέραν της δίκης του οπτικής και χειρισμών του κυπριακού εφοσον και στη διάρκεια των συνομιλιών στη Γενευη υπήρξε δυσφορία ακόμη και απο τον ίδιο τον ΓΓ των ΗΕ κ. Γκουτιέρες για μια σειρά απο χειρισμούς του.

Πληροφορίες μάλιστα πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω, λένε (και φάνηκε και στη Γενευη) πως ο νέος ΓΓ ειναι πρόθυμος να εχει εφεξής ο ίδιος την εικόνα όπως σχηματίζεται στο κυπριακό, πέραν των όσων του μεταφέρονται.

Οι οποίες εξελίξεις σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να λάβουν χώρα μετα την επόμενη διάσκεψη για το κυπριακό, και δεν αποκλείεται να περιλαμβάνουν και αλλαγές σε πρόσωπα.

Η ρωσική... γκρίνια

Νοουμενων και των όσων πρόσφατα δηλωσε ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας κ. Λαβρόφ αναφορικά με την παρουσία ή οχι τελικά των μελών του ΣΑ στη Γενευη για το κυπριακό, ο κ. Ειντε στην κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση που θα κάνει δεν αποκλείεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τη γκρίνια της Ρωσίας για ακριβώς το οτι δεν συμμετείχαν τα μόνιμα μέλη.

Ο κ. Λαβρόφ ο οποίος όπως τονισε πολιτική πηγή στην «Κ» χαίρει εκτίμησης λόγω της μεγάλης του παρουσίας ως διπλωμάτης στο ΥΠΕΞ και «ο λόγος του μετράει» είχε τονίσει πως κάποιοι αρνήθηκαν στα πέντε μόνιμα μέλη του ΣΑ να παραβρεθούν στη Γενευη.
  kathimerini.com.cy
22/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin