Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017

Χωρίς κατάθεση χαρτών, Διεθνής Διάσκεψη γιοκ

Δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί η αυριανή Διεθνής Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τις Εγγυήσεις, αν η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν καταθέσει χάρτες ή εάν οι χάρτες περιλαμβάνουν πσοστό μεγαλύτερο του 29,2%, καθιστά σαφές η ελληνοκυπριακή πλευρά.


Αυτό αναφέρουν πληροφορίες που μετέδωσε ο εκ των απεσταλμένων του ΡΙΚ στη Γενεύη, Ντίνος Φοινικαρίδης.

Μετέδωσε επίσης ότι δεν ισχύει το 40% όσων μεταδίδονται ως πληροφορίες για το περιεχόμενο των χαρτών που θα καταθέσει η ελληνοκυπριακή πλευρά.


  • Σημαντικός ο αριθμός προσφύγων που επιστρέφουν

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες απεσταλμένης του ΡΙΚ Στέλλας Μιχαήλ, η ελληνοκυπριακή πλευρά θεωρεί σημαντικό τον αριθμό των προσφύγων που θα μπορούν να επιστρέψουν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, με βάση τον χάρτη που θα παρουσιάσει η τουρκοκυπριακή πλευρά.
Επίσης, θα διακριβωθεί αν ικανοποιούνται άλλα κριτήρια που είχαν τεθεί, όπως η περίληψη ή όχι της περιοχής της Μόρφου, οι ακτογραμμές και η συνδεσιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η ελληνοκυπριακή πλευρά φέρεται έτοιμη να αντιδράσει με τρεις ή τέσσερις επιλογές στον χάρτη που θα παρουσιαστεί ενώπιόν της.
 [Ανδρέας Κωνσταντίνου - riknews.com.cy]
11/1/17
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin