Σάββατο, Ιανουαρίου 28, 2017

Χάος από το διάταγμα Τραμπ: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν την είσοδο σε μουσουλμάνους - Πρόσφυγες κρατούνται σε αεροδρόμια

Απίστευτα περιστατικά καταγράφονται τις τελευταίες ώρες σε αμερικανικά αεροδρόμια και πτήσεις προς τις ΗΠΑ, πριν ακόμη στεγνώσει καλά καλά το μελάνι της υπογραφής Τραμπ στο προεδρικό διάταγμα με το οποίο οι ΗΠΑ κλείνουν ουσιαστικά τα σύνορά τους
για διάστημα τριών μηνών απαγορεύοντας την είσοδο πολιτών από Ιράκ, Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία(πλην των Χριστιανών) και Υεμένης. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ δυο Ιρακινοί πολίτες κρατούνται ενώ άλλοι έξι «σταμάτησαν» το ταξίδι τους στο αεροδρόμιο του Καΐρου.

Οπως έγινε γνωστό, σε πτήση της EgyptAir που αναχωρούσε από το Κάιρο με προορισμό τη Νέα Υόρκη απαγορεύτηκε η επιβίβαση σε πέντε πολίτες από το Ιράκ και σε έναν από την Υεμένη.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές του αεροδρομίου του Καΐρου, οι αρχές σταμάτησαν τους επιβάτες, που είχαν φθάσει τράνζιτ στο αεροδρόμιο και τους ανακατεύθυναν σε πτήσεις με προορισμό τις χώρες καταγωγής τους παρότι κατείχαν άδειες εισόδου που ήταν σε ισχύ.

Την ίδια στιγμή, στις ΗΠΑ, οι New York Times γνωστοποίησαν την περιπέτεια δύο Ιρακινών που έφτασαν στη χώρα την ώρα που υπεγράφη το διάταγμα.

Οι δυο Ιρακινοί έφτασαν στο αεροδρόμιο JFK αλλά οι αμερικανικές αρχές του έθεσαν υπό κράτηση. Ο ένας, ο Hameed Khalid Darweesh, εργαζόταν τα τελευταία 10 χρόνια στο Ιράκ για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης. Ο δεύτερος, ο Haider Sameer Abdulkhaleq Alshawi, ταξίδευε στις ΗΠΑ για να βρει τη γυναίκα του και τον γιο του.
  imerisia.gr
28/1/17
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin