Σάββατο, Δεκεμβρίου 03, 2016

Ν. Αναστασιάδης: Προχωρώ στις διαπραγματεύσεις με τόλμη αλλά η απόφαση είναι στο λαό

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μιλώντας στην τελετή κατάθεσης του θεμελίου λίθου του Πολυδύναμου Κέντρου Αγίου Αθανασίου ανέφερε ότι γνωρίζει τις  ανησυχίες που εκφράζονται αλλά αν παραμείνουμε στις ανησυχίες και μας καταλάβει ο φόβος πως κάθε τολμηρό βήμα που κάνουμε πιθανό να ενέχει κινδύνους θα παραμείνουμε στάσιμοι με τη σκλαβιά να συνεχίσει να αποτελεί ένα απαράδεκτο στάτους κβο και αυτό είναι που δεν επιθυμεί κανένας μα κανένας, ανέφερε.


Πρόσθεσε ακόμη πως,  «κανείς δεν θα ήθελε να δει να συνεχίζονται οι εγγυήσεις της Τουρκίας, κανένας δεν θα ήθελε να βλέπει να συνεχίζει την παρουσία του ο κατοχικός στρατός, κανένας δεν θα ήθελε να βλέπει την πατρίδα μας μοιρασμένη με διαχωριστικές γραμμές, που όσο ο χρόνος περνά δυστυχώς μονιμοποιούνται. Να βλέπει να διαμορφώνεται μια άλλη περιοχή στην κατεχόμενη πατρίδα μας, να παρακολουθεί κινδύνους ψηλαφητούς και να αδιαφορεί. Αυτό θα ήταν δειλία, αυτό θα ήταν ό,τι ακριβώς δεν ζητά ο Κυπριακός Ελληνισμός και ο κυπριακός λαός ευρύτερα».

Αυτό που προσπαθούμε, συνέχισε,  είναι μέσα από το διάλογο και γνωρίζοντας τις έγνοιες και τις ανησυχίες του Κυπριακού Ελληνισμού, να δώσουμε τη μάχη έτσι ώστε, όχι αφ’ υψηλού κρίνοντας, αλλά ενεργά να συμβάλουμε έτσι ώστε να πετύχουμε αυτό που ήταν και η εντολή του λαού: επιτέλους βρέστε τον τρόπο, μονιάστε και δώστε ελευθερία και προοπτική σε αυτό το λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Αυτό πράττω και θα το πράττω μέχρι τέλους.

Καταλήγοντάς  επανέλαβε «δεν είμαι εγώ που θα αποφασίσω, αλλά ο λαός που θα του δοθεί ο χρόνος να γνωρίζει ποια είναι τα στοιχεία της λύσης και δια της ψήφου του είτε θα εγκρίνει είτε θα απορρίψει. Συνεπώς, αυτό που εγώ λέγω είναι ότι, προχωρώ στις διαπραγματεύσεις με τόλμη, γνωρίζοντας τις έγνοιες, τις ανησυχίες και αυτό που πρέπει να πράξω απέναντι σε όλο το λαό που εκπροσωπεί η Κυπριακή Δημοκρατία».
 riknews.com.cy
3/12/16
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin