Πέμπτη, Δεκεμβρίου 15, 2016

Συνάντηση Πούτιν-Άμπε με αντικείμενο τις εδαφικές διεκδικήσεις

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν συναντώνται σήμερα σε θέρετρο ιαματικών λουτρών στην Ιαπωνία, με ζητούμενο την επίλυση του προβλήματος εδαφικών διεκδικήσεων που έχει εμποδίσει τις δύο χώρες να υπογράψουν συμφωνία ειρήνης, για τον επίσημο τερματισμό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.


Οι δύο πλευρές αναμένεται ότι θα υπογράψουν αριθμό συμφωνιών για την οικονομική συνεργασία τους, σε τομείς από την ιατρική τεχνολογία μέχρι την ενέργεια. Ωστόσο το επίκεντρο του διπλωματικού ενδιαφέροντος εντοπίζεται στις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος με τα νησιά του δυτικού Ειρηνικού που κατέλαβαν οι σοβιετικές δυνάμεις, στο τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, αναγκάζοντας 17.000 Ιάπωνες να τα εγκαταλείψουν.

Η συνάντηση των δύο ηγετών θα γίνει στο Ναγκάτο, στην εκλογική περιφέρεια του Άμπε, στα νότια της Ιαπωνίας, ενώ οι συναντήσεις θα επαναληφθούν αύριο στο Τόκιο.
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin