Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016

Έντι Ράμα: Υπάρχει «γκρίζα ζώνη» στο Ιόνιο

Για το θέμα της ΑΟΖ, το ζήτημα των Τσάμηδων και τις κατεδαφίσεις στη Χειμάρρα μίλησε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.


Ο Έντι Ράμα έκανε λόγο για αμφισβητούμενη περιοχή στο Ιόνιο Πέλαγος, όπου «υποθετικά τουλάχιστον, υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου», επισημαίνοντας ωστόσο ότι «δεν έχουμε καμία βλέψη για αλλαγή συνόρων».

«Να ζητήσουμε από τους Έλληνες να κάτσουν κάτω μ’ ένα πλάνο και να συζητήσουμε όλα τα θέματα: τα ναυτικά μίλια, τα θαλάσσια σύνορα, την κατάσταση πολέμου και το θέμα της ταφής των Ελλήνων στρατιωτών» πρόσθεσε.

Σχετικά με το θέμα των Τσάμηδων τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ: «Είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι, που είναι 80 χρονών, γυναίκες και άνδρες, που τους ανάγκασαν να φύγουν από τα σπίτια τους, να μην μπορούν να πάνε πίσω να τα επισκεφθούν; Είναι δυνατόν οι άνθρωποι που κατάγονται από αυτήν την περιοχή, που είναι Αλβανοί, να μην μπορούν να διασχίσουν τα σύνορα ενός μεγάλου ευρωπαϊκού γείτονα όπως είναι η Ελλάδα; Είσαι όμηρος τέτοιων θεμάτων, εάν τα βλέπεις με τη ματιά του παρελθόντος. Δίνουμε τροφή στον εθνικισμό».
 zougla.gr
23/11/16
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin