Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016

Έρντογαν: «Δεν έχει καμία αξία» το ψήφισμα της Ευρωβουλής

«Καμία αξία» δεν έχει για τον Ερντογάν το ψήφισμα της Ευρωβουλής «Ό,τι κι αν ψηφίσει η Ευρωβουλή την Πέμπτη, δεν έχει καμία αξία στα μάτια μας» λέει.


Κατηγορώντας εκ νέου την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για «μεροληψία» και «υποστήριξη των τρομοκρατών», ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Έρντογαν απέρριψε προκαταβολικά το ψήφισμα που πρόκειται να εξετάσουν οι ευρωβουλευτές για προσωρινό πάγωμα των προενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα επέρριψε εκ νέου στην ευρωπαϊκή πλευρά αθέτηση τήρησης «όλων των δεσμεύων» -και μάλιστα ενώ η Άγκυρα επιμένει να εγείρει απειλές στη συμφωνία για το προσφυγικό.

«Ξεκαθαρίσαμε ξανά και ξανά πως τηρούμε τις ευρωπαϊκές αξίες περισσότερο από πολλές χώρες της ΕΕ αλλά δεν βλέπουμε απτή υποστήριξη από τους εταίρους μας στη Δύση» είπε ο Ερντογάν την Τετάρτη μιλώντας σε συνέδριο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) στην Κωνσταντινούπολη.

Ειδικά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και κυρίως ο πρόεδρός του Μάρτιν Σουλτς, είχαν μπει στην κορυφή των επικριτών της Άγκυρας συγκεκριμένα για την αντιμετώπιση στο φιλοκουρδικό κόμμα HDP, το οποίο η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί για τρομοκρατική δράση.
Πηγή: ΑΠΕ, riknews.com.cy
23/11/16
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin