Παρασκευή, Νοεμβρίου 11, 2016

Ρώσοι χημικοί δημιούργησαν υλικό που σκοτώνει κατά 99,9% τα μικρόβια

Ρώσοι χημικοί δημιούργησαν μια ιδιαίτερη επικάλυψη από πολυμερές, που καταστρέφει κατά 99,9999% τα παθογόνα μικρόβια, ενώ η συνταγή της παρασκευής του, παρουσιάζεται στο άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Materials Science and Engineering.
«Η συχνότητα των περιπλοκών και δευτερογενών μολύνσεων που προκαλούνται κατά την χρήση ορθοπεδικών εμφυτευμάτων ή καθετήρων, συχνά φθάνει σε ποσοστά της τάξεως του 10-20%, εξαιτίας των βιομεμβρανών που δημιουργούνται από βακτήρια εντός τους. 

Για τον λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, τα εργαλεία αυτά να μην είναι τοξικά για τον άνθρωπο και, ταυτόχρονα, να μπορούν να γρήγορα και αποτελεσματικά να διαλύουν τα παθογόνα μικρόβια», δήλωσε ο Ιβάν Μπεσσόνοφ από το Κρατικό πανεπιστήμιο της Μόσχας.

Τα τελευταία χρόνια οι ασθενείς αντιμετωπίζουν αυξημένους κινδύνους, από τις λεγόμενες ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, στους θαλάμους ασθενών, στις μονάδες εντατικής, στα χειρουργεία και άλλους χώρους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. 

Τα μικρόβια που υπάρχουν στα νοσοκομεία και τις κλινικές, έχουν γίνει σχεδόν άτρωτα στα αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα. Πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν στα νοσοκομεία, είτε παρουσιάζουν σοβαρές επιπλοκές, όχι εξαιτίας της «παλιάς» τους ασθένειας, αλλά επειδή μολύνονται μετεγχειρητικά από τον άτρωτο» πνευμονόκοκκο ή σταφυλόκοκκο.

Ο Μπεσσόνοφ και οι συνάδελφοι του βρήκαν τον τρόπο για να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη, δημιουργώντας ένα πολυμερές υλικό, η επιφάνεια του οποίου θα ήταν τοξική για τα μικρόβια και θα τα υποχρέωνε στην κυριολεξία «να γυρίσουν ανάποδα» και να πεθάνουν.
 [greece-russia2016.gr]
11/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin